Gotowanie to muzyka XXI wieku. Warsztaty kulinarne są trendy, dają radość i są… praktyczne. Wspólne kucharzenie zbliża ludzi, a smakowanie tego co wspólnie ugotowali daje jeszcze większą przyjemność. Warsztaty kulinarne w formie team building prowadzą uznani szefowie kuchni, doświadczeni w prowadzeniu takich eventów.
Warsztaty kulinarne projektujemy w duchu edutainmentowym, odpowiadając na pytania:
- jaka forma będzie dla uczestników atrakcyjna (entertainment) – czy będzie to pokaz, czy wspólne gotowanie, czy team building kulinarny?
- czy jest potrzeba, aby doświadczenie i emocje, które będą efektem projektu, zostały omówione pod kątem celów rozwojowych (education)? – najczęstsze obszary to współodpowiedzialność, współpraca, komunikacja, otwartość na zmianę.
Warsztaty kulinarne realizujemy w mniejszych oraz większych grupach (nawet 120 osób). Dysponujemy profesjonalnym zapleczem gastronomicznym, które spełni wymagania nawet najwytworniejszych smakoszy. Począwszy od wyposażenia, poprzez świeże i zdrowe produkty, na klimatycznym miejscu skończywszy.
Poznaj prowadzących nasze warsztaty kulinarne:
Sebastian Olma
Zwycięzca II edycji programu „Top Chef”. Jeden z najzdolniejszych szefów kuchni w Warszawie. Doświadczenie zdobywał u takich autorytetów kulinarnych jak Tom Aikens i Gordon Ramsay. Prowadzona przez niego Cafe Zielony Niedźwiedź zdobyła tytuł Knajpa roku 2015 wg „Gazety Wyborczej”. Dziś jest szefem kuchni w modnej restauracji Sketch w Teatrze Wielkim.Uczestnicy eventów firmowych cenią jego energię, charyzmę oraz flow w prowadzeniu tego typu spotkań.
Kamila Skóra
Blogerka kulinarna, pasjonatka zdrowego gotowania i pieczenia. Jest twórcą bloga cukierniczego, gdzie publikuje autorskie przepisy na lekkie, bezcukrowe i niskotłuszczowe słodkości dla alergików, osób z nietolerancjami pokarmowymi, oraz wszystkich, którzy chcą dbać o zdrowie i sylwetkę bez potrzeby eliminowania z diety słodyczy. Absolwentka Akademii Kurta Schoelera i Krakowskiej Szkoły Restauratorów. Prowadzi we współpracy z warszawskimi restauracjami i kawiarniami interaktywne warsztaty kulinarne live cooking ze wspomnianej tematyki, a także kuchni tajskiej, japońskiej, śródziemnomorskiej, hinduskiej.
Samar Khanafer
Ekspert od kuchni arabskich w Polsce, autorka książki „Hummus, za'atar i granaty”. Uczestniczka III edycji programu „MasterChef”, której umiejętności kulinarne docenili m.in. Gordon Ramsay i Michel Roux Sr. Gotuje na antenie „Dzień Dobry TVN”, prowadzi autorską audycję w JemRadio.pl, publikuje dla „Magazynu Kuchnia” i innych, pisze okołokulinarne felietony w NaTemat.pl i MamaDu.pl. Prowadzi warsztaty kulinarne z kuchni libańskiej w całej Polsce.
Paweł Kibart
Szef kuchni autorskiej restauracji Zest by Kibart na warszawskiej Ochocie. Doświadczenie zdobywał m.in. w hotelu Bristol oraz restauracji Blue Cactus. Juror konkursów gastronomicznych. Specjalizuje się w kuchni polskiej nowoczesnej – łączy tradycję z najnowszą techniką. Ma ogromne doświadczenie w prowadzeniu wydarzeń firmowych – pokazów i warsztatów kulinarnych, również w duecie z Sebastianem Olmą.
Warsztaty kulinarne - nasze propozycje: