Uczestnicy biorą udział w pokazie przygotowanym przez wybranego szefa kuchni. Szefowie wybierają dania, w których są wybitni, z którymi łączy się ich pasja gotowania. Kulinarne show to nie tylko pokaz technik, przekaz wiedzy na temat łączenia smaków – to przede wszystkich narracja – podróż po świecie kuchni, zawodowym świecie szefa kuchni, barwne opowieści obrazujące zjawiska ze świata gotowania i zjawiska uniwersalne. Pokaz może być punktem otwarcia do dalszych punktów programu spotkania firmowego bądź samodzielną całością.
W każdej firmie odbywają się spotkania pracownicze – dla wszystkich, wybranej grupy bądź całych zespołów. Tego typu wydarzenia mają różną rangę i stopień formalności. Współpracujący z nami chefowie kuchni prowadzą takie realizacje w sposób harmonizujący z konwencją spotkania, kulturą organizacyjną firmy i zespołu oraz celami postawionymi przez zamawiających. Po odpowiednim określeniu oczekiwań możemy poprowadzić event „Polska wigilia 2.0”, która pozwoli odkryć tradycyjne smaki w nowoczesnej formie czy „Smaki przeciwieństw” – kulinarną podróż po daniach słodko-słonych. Sięgamy po różne techniki, kuchnie regionalne, filozofie gotowania i prezentowania dań.
Możliwości realizacji:
- świętowanie tradycyjnych i mniej tradycyjnych świąt – Wigilii Bożego Narodzenia, Wielkanocy, Halloween’u, Andrzejek, Walentynek etc. ,
- Impres me, Suprise Me – wykorzystanie kuchni molekularnej , fusion, modern,
- łączenie polskich smaków ze smakami innych narodów,
- igrzyska kuchenne,
- pokazy kunsztu kulinarnego,
- światowe trendy w kuchni.
Metodologia:
Kulinaria mogą stanowić częścią większego wydarzenia firmowego bądź być zamkniętą całością. Przygotowując realizację zwracamy dużą uwagę na kontekst spotkania oczekiwana decydentów i uczestników oraz wybór właściwego formatu oraz szefa kuchni. To właściwe decyzje na tym etapie będą owocowały satysfakcją uczestników