Uczestnicy biorą udział w pokazie przygotowanym przez wybranego szefa kuchni. Szefowie wybierają dania, w których są wybitni, z którymi łączy się ich pasja gotowania. Kulinarne show to nie tylko pokaz technik, przekaz wiedzy na temat łączenia smaków. To przede wszystkich narracja – podróż po świecie kuchni, zawodowym świecie szefa kuchni, barwne opowieści obrazujące zjawiska ze świata gotowania i zjawiska uniwersalne. Pokaz może być punktem otwarcia do dalszych punktów programu spotkania firmowego bądź samodzielną całością.
Możliwości realizacji:
- pokaz kuchni japońskiej, tajskiej, azjatyckiej,
- pokaz kuchni włoskiej, francuskiej, hiszpańskiej,
- pokaz kuchni fusion,
- pokaz tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej,
- pokaz kuchni vege i fit,
- pokaz cukiernictwa.
Metodologia:
Pokaz może być częścią większego wydarzenia firmowego bądź zamkniętą całością. W wariancie łączonym pokaz może być zarówno wstępem do innych aktywności team buildingowych, jak i podsumowaniem. Z reguły pokaz jest elementem projektów integracyjnych podkreślających wagę uważności, mistrzostwa osobistego, dążenia do rozwoju.