Warsztat kulinarny to event firmowy, podczas którego uczestnicy spędzają wspólnie czas, gotując i smakując swoje dania. Grupa poznaje szereg technik, metod gotowania. Mogą być to zarówno wyszukane i wyrafinowane techniki, jak i prozaiczne, ale jakże potrzebne w codziennej kuchni. Tematem warsztatów może być wykwintne śniadanie, menu degustacyjne obiadowe bądź deserowe czy też firmowa kolacja.
Za flow i przebieg wydarzenia bierze odpowiedzialność profesjonalny szef kuchni posiadający doświadczenie w tego typu realizacjach. Jego swada i charyzma sprawiają, że czas spędzony na gotowaniu będzie odbierany jako wyjątkowy, zbliżający ludzi i mający wymiar również na poziomie emocji. Warsztat może odbywać się w profesjonalnym studiu, w ośrodku konferencyjnym (współpracujemy z hotelami, które aranżują przestrzenie gastronomiczne) albo nawet w przestrzeni firmowej (po odpowiednim przygotowaniu).
Możliwości realizacji:
- warsztat kuchni specyficznej dla danego kraju bądź regionu (włoska, francuska, azjatycka, amerykańska),
- warsztat kuchni molekularnej,
- warsztat cukiernictwa i przygotowywania deserów,
- warsztat kuchni polskiej tradycyjnej i nowoczesnej,
- warsztat must have – najbardziej użytecznych technik przydatnych na co dzień.
Metodologia:
Pod pojęciem warsztatu kulinarnego mogą kryć się dziesiątki różnych eventów. To, które z nich zostaną odebrane jako bardzo udane, a które mniej, zależy od działań przygotowawczych. Przyszli uczestnicy wydarzenia biorą udział w specjalnej ankiecie online, która określa ich świadomość kulinarną i oczekiwania. Bazując na zdobytej w ten sposób wiedzy, przygotowujemy scenariusz wydarzenia, który jest przedstawiany zamawiającemu do akceptacji.