SYSTEM HACCP W ZAKŁADZIE PRODUKCYJNYM W DOBIE PANDEMII COVID-19

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete

Szkolenie ma na celu przedstawienie wymagań bezpieczeństwa produktów spożywczych, w szczególności w zakładach produkujących suplementy diety zgodnie wymogami przepisów prawa.

INFORMACJE O SZKOLENIU

Szkolenie online

  • Korzystamy z większości dostępnych technologii transmisji video (Microsoft Teams, Google Meet, Webex, Zoom, Skype for Business, Clickmeeting) jak również narzędzi uatrakcyjniających spotkanie (Mural, Mentimeter, Kahoot, Miro, Videoask, Quizlet etc.)
  • Mamy wyjątkowe doświadczenie wśród firm szkoleniowych w organizacji szkoleń online i webinarów. Prowadziliśmy je długo przed pandemią.
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Uwaga! Sale spełniają wytyczne związane z organizacją szkoleń w trakcie epidemii w celu minimalizacji ryzyka zakażenia.

W razie zaostrzenia sytuacji epidemicznej szkolenie przeprowadzimy online

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte
Poniższy program jest punktem wyjścia do rozmowy na temat potrzeb i oczekiwań wobec szkolenia z tego obszaru. Część szkoleń zamkniętych realizujemy jako jednorazowe wydarzenia, inne stają się elementem szerszego procesu rozwojowego, na który składają się narzędzia wspierające – pre-worki, follow-up’y pigułki wiedzy w formie video, tekstowej bądź podcastu. Często w rezultacie rozmów początkowy program jest znacząco modyfikowany i dostosowany pod kątem kontekstu organizacyjnego, celów przełożonych i działu HR oraz poziomu kompetencji uczestników.

Realizujemy szkolenia zamknięte zarówno w wersji stacjonarnej jak również online.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Szkolenie ma na celu przedstawienie wymagań bezpieczeństwa w dobie pandemii Covid-10, w szczególności w zakładach produkcyjnych zgodnie wymogami przepisów prawa.

W trakcie szkolenia omówione zostaną z praktycznego punktu widzenia m.in. wymagania dotyczące pomieszczeń, urządzeń, identyfikacji zagrożeń oraz zasady tworzenia i utrzymania dokumentacji.

Na warsztaty zapraszamy firmy z branży spożywczej, kosmetycznej, farmaceutycznej, w tym:

  • Właścicieli zakładów
  • Producentów, dystrybutorów i importerów żywności, suplementów diety
  • Pełnomocnicy ds. Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za jakość
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

W trakcie szkolenia omówione zostaną m.in. zasady systemu HACCP, wymagania dotyczące pomieszczeń, urządzeń, identyfikacji zagrożeń oraz zasady tworzenia i utrzymania dokumentacji.

Na warsztaty zapraszamy firmy z branży spożywczej i farmaceutycznej, w tym:

  • Właścicieli zakładów
  • Producentów, dystrybutorów i importerów żywności, suplementów diety
  • Pełnomocnicy ds. Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za jakość
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

 

W trakcie szkolenia omówione zostaną m.in. zasady systemu HACCP, wymagania dotyczące pomieszczeń, urządzeń, identyfikacji zagrożeń oraz zasady tworzenia i utrzymania dokumentacji.

Na warsztaty zapraszamy firmy z branży spożywczej i farmaceutycznej, w tym:

  • Właścicieli zakładów
  • Producentów, dystrybutorów i importerów żywności, suplementów diety
  • Pełnomocnicy ds. Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za jakość
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

 

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna w świetle wymogów urzędowej kontroli

  • wytyczne stawiane pomieszczeniom produkcyjnym
  • wytyczne stawiane pracownikom
  • procesy podlegające kontroli i poprawność ich wykonania (prace porządkowe, zabezpieczenie przed szkodnikami itp.)

Moduł 2.
HACCP wymagania kodeksu żywieniowego dotyczące tworzenia dokumentacji.

Moduł 3.
Dokumentacja HACCP omówienie najistotniejszych zagadnień.

Moduł 4.
Strategia w czasie pandemii Covid-19 tzn.:

  • Omówienie Wytycznych Polskiej Federacji
  • Producentów Żywności w czasie pandemii:
    • zapewnienia ciągłości produkcji
    • wyjazdy pracowników po za siedzibę firmy oraz zasady przyjmowania wizytatorów i klientów w zakładzie

Moduł 5.
Analiza ryzyka, uwzględnienie czynników związanych z pandemią

Moduł 6.
Tworzenie procedur / zapisów uwzględniających ryzyko wynikające z pandemii.

Moduł 1.
Wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej dotyczące pomieszczeń, urządzeń, pracowników

Moduł 2.
Dobra Praktyka Produkcyjna od wejścia surowca do wyprodukowania gotowego wyrobu (najważniejsze aspekty)

Moduł 3.
Zakres tworzonej dokumentacji: procedury, instrukcje i formularze

Moduł 4.
Księga HACCP niezbędne zapisy oraz zasady ich dokumentowania

Moduł 5.
Krytyczny Punkt kontrolny czy Punkt kontrolny zasady ich wyznaczania

Moduł 6.
System HACCP wdrożony, System HACCP certyfikowany podobieństwa i różnice w podejściu do Systemu HACCP auditorów i pracowników Inspekcji sanitarnej

Moduł 1.
Wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej dotyczące pomieszczeń, urządzeń, pracowników

Moduł 2.
Dobra Praktyka Produkcyjna od wejścia surowca do wyprodukowania gotowego wyrobu (najważniejsze aspekty)

Moduł 3.
Zakres tworzonej dokumentacji: procedury, instrukcje i formularze

Moduł 4.
Księga HACCP niezbędne zapisy oraz zasady ich dokumentowania

Moduł 5.
Krytyczny Punkt kontrolny czy Punkt kontrolny zasady ich wyznaczania

Moduł 6.
System HACCP wdrożony, System HACCP certyfikowany podobieństwa i różnice w podejściu do Systemu HACCP auditorów i pracowników Inspekcji sanitarnej

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ ONLINE DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Celem warsztatów jest poszerzenie wiedzy z zakresu walidacji procesu pakowania produktów leczniczych, a także przedstawienie aktualnych wymagań Dobrej Praktyki Wytwarzania dotyczących podejścia do walidacji zgodnie z Aneksem 15.

Termin szkolenia online wkrótce.

Opracowanie Głównego Planu Walidacji. Organizacja prac walidacyjnych i współpraca z Wydziałem Produkcji oraz z Zapewnieniem Jakości. Analiza ryzyka. Bracketing – rozsądne podejście do procesu walidacji.

Termin szkolenia online wkrótce.

Prawo żywnościowe w zakresie przechowywania żywności i tworzenia odpowiednich zapisów. Dobra Praktyka Magazynowa. System HACCP – strażnik jakości żywności. Analiza zagrożeń zasady jej przeprowadzenia i dokumentowania.

Termin szkolenia online wkrótce.

Kontakt
biuro@projektgamma.pl
tel.: 505 273 550


ul. Farysa 64
01-971 Warszawa
NIP: 113-26-90-108


Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm. Firma szkoleniowa 2021 roku.
© Konsorcjum Szkoleniowo-Doradcze Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa
Wszelkie prawa zastrzeżone. Szkolenia dla firm i administracji.