Ocena zagrożeń w produkcji kosmetyków, wyznaczanie punktów kontrolnych oraz ich dokumentowanie

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete
JAKIE SĄ ZAGROŻENIA W PROCESIE PRODUKCJI KOSMETYKÓW?
W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: produkcja wyrobów kosmetycznych, analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

INFORMACJE O SZKOLENIU

Szkolenie online

  • Korzystamy z większości dostępnych technologii transmisji video (Microsoft Teams, Google Meet, Webex, Zoom, Skype for Business, Clickmeeting) jak również narzędzi uatrakcyjniających spotkanie (Mural, Mentimeter, Kahoot, Miro, Videoask, Quizlet etc.)
  • Mamy wyjątkowe doświadczenie wśród firm szkoleniowych w organizacji szkoleń online i webinarów. Prowadziliśmy je długo przed pandemią.
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Uwaga! Sale spełniają wytyczne związane z organizacją szkoleń w trakcie epidemii w celu minimalizacji ryzyka zakażenia.

W razie zaostrzenia sytuacji epidemicznej szkolenie przeprowadzimy online

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte
Poniższy program jest punktem wyjścia do rozmowy na temat potrzeb i oczekiwań wobec szkolenia z tego obszaru. Część szkoleń zamkniętych realizujemy jako jednorazowe wydarzenia, inne stają się elementem szerszego procesu rozwojowego, na który składają się narzędzia wspierające – pre-worki, follow-up’y pigułki wiedzy w formie video, tekstowej bądź podcastu. Często w rezultacie rozmów początkowy program jest znacząco modyfikowany i dostosowany pod kątem kontekstu organizacyjnego, celów przełożonych i działu HR oraz poziomu kompetencji uczestników.

Realizujemy szkolenia zamknięte zarówno w wersji stacjonarnej jak również online.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Celem szkolenia jest praktyczne omówienie zagrożeń w procesie produkcji kosmetyków oraz zidentyfikowanie ich źródła. W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: rodzaje zagrożeń, które mogą wystąpić podczas produkcji kosmetyków, analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, przygotowanie listy potencjalnych zagrożeń, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

Szkolenie jest zaplanowane w formie online. Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań trenerowi przy pomocy czatu lub mikrofonu („na żywo”).

Szkolenie online odbywa się poprzez platformę ClickMeeting.

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER z głośnikami
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

 

Na warsztatach zostanie praktycznie omówiona produkcja wyrobów kosmetycznych, zagrożenia z nią związane oraz ich źródła.

W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

 

Na warsztatach zostanie praktycznie omówiona produkcja wyrobów kosmetycznych, zagrożenia z nią związane oraz ich źródła.

W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

 

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Rodzaje zagrożeń w produkcji wyrobów kosmetycznych : omówienie

Moduł 2.
Analiza źródeł powstania zagrożeń

Moduł 3.
Szacowanie prawdopodobieństwa ryzyka i wystąpienia zagrożenia w produkcji kosmetyków

Moduł 4.
Narzędzia przydatne do wyznaczenia punktów kontrolnych w produkcji kosmetyków

Moduł 5.
Zasady wyznaczania limitów dla punktów kontrolnych

Moduł 6.
Dokumentowanie punktów kontrolnych zdiagnozowanych w procesie produkcji kosmetyków

Moduł 1.
Ryzyko – co to jest i jakie są jego rodzaje

  • Zagrożenia biologiczne
  • Zagrożenia fizyczne
  • Zagrożenia chemiczne

Moduł 2.
Jak zidentyfikować ryzyko i gdzie szukać jego źródeł:

  • Środowisko pracy
  • Ludzie
  • Surowce i opakowania
  • Linia produkcyjna

Moduł 3.
Punkty kontrolne i zasady ich wyznaczania – ćwiczenia

  • Wyznaczenie listy potencjalnych zagrożeń (od surowca do wyrobu gotowego)
  • Przeprowadzenie analizy zagrożeń (jaki wpływ na produkt ma zdefiniowane zagrożenie)
  • Wyznaczenie punktów kontrolnych i ustalenie monitoringu nad nimi

Moduł 4.
Nadzór punktów kontrolnych: zasady tworzenia odpowiedniej dokumentacji

Moduł 5.
Dyskusja

Moduł 1.
Ryzyko – co to jest i jakie są jego rodzaje

  • Zagrożenia biologiczne
  • Zagrożenia fizyczne
  • Zagrożenia chemiczne

Moduł 2.
Jak zidentyfikować ryzyko i gdzie szukać jego źródeł:

  • Środowisko pracy
  • Ludzie
  • Surowce i opakowania
  • Linia produkcyjna

Moduł 3.
Punkty kontrolne i zasady ich wyznaczania – ćwiczenia

  • Wyznaczenie listy potencjalnych zagrożeń (od surowca do wyrobu gotowego)
  • Przeprowadzenie analizy zagrożeń (jaki wpływ na produkt ma zdefiniowane zagrożenie)
  • Wyznaczenie punktów kontrolnych i ustalenie monitoringu nad nimi

Moduł 4.
Nadzór punktów kontrolnych: zasady tworzenia odpowiedniej dokumentacji

Moduł 5.
Dyskusja

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ ONLINE DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Celem warsztatów jest poszerzenie wiedzy z zakresu walidacji procesu pakowania produktów leczniczych, a także przedstawienie aktualnych wymagań Dobrej Praktyki Wytwarzania dotyczących podejścia do walidacji zgodnie z Aneksem 15.

Termin szkolenia online wkrótce.

Opracowanie Głównego Planu Walidacji. Organizacja prac walidacyjnych i współpraca z Wydziałem Produkcji oraz z Zapewnieniem Jakości. Analiza ryzyka. Bracketing – rozsądne podejście do procesu walidacji.

Termin szkolenia online wkrótce.

Prawo żywnościowe w zakresie przechowywania żywności i tworzenia odpowiednich zapisów. Dobra Praktyka Magazynowa. System HACCP – strażnik jakości żywności. Analiza zagrożeń zasady jej przeprowadzenia i dokumentowania.

Termin szkolenia online wkrótce.

Kontakt
biuro@projektgamma.pl
tel.: 505 273 550


ul. Farysa 64
01-971 Warszawa
NIP: 113-26-90-108


Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm. Firma szkoleniowa 2021 roku.
© Konsorcjum Szkoleniowo-Doradcze Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa
Wszelkie prawa zastrzeżone. Szkolenia dla firm i administracji.