Audyt w laboratorium mikrobiologicznym

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete

Celem szkolenia jest praktyczne przedstawienie zasad przygotowywania i przeprowadzania audytu laboratorium mikrobiologicznego.

INFORMACJE O SZKOLENIU

Szkolenie online

  • Korzystamy z większości dostępnych technologii transmisji video (Microsoft Teams, Google Meet, Webex, Zoom, Skype for Business, Clickmeeting) jak również narzędzi uatrakcyjniających spotkanie (Mural, Mentimeter, Kahoot, Miro, Videoask, Quizlet etc.)
  • Mamy wyjątkowe doświadczenie wśród firm szkoleniowych w organizacji szkoleń online i webinarów. Prowadziliśmy je długo przed pandemią.
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Uwaga! Sale spełniają wytyczne związane z organizacją szkoleń w trakcie epidemii w celu minimalizacji ryzyka zakażenia.

W razie zaostrzenia sytuacji epidemicznej szkolenie przeprowadzimy online

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte
Poniższy program jest punktem wyjścia do rozmowy na temat potrzeb i oczekiwań wobec szkolenia z tego obszaru. Część szkoleń zamkniętych realizujemy jako jednorazowe wydarzenia, inne stają się elementem szerszego procesu rozwojowego, na który składają się narzędzia wspierające – pre-worki, follow-up’y pigułki wiedzy w formie video, tekstowej bądź podcastu. Często w rezultacie rozmów początkowy program jest znacząco modyfikowany i dostosowany pod kątem kontekstu organizacyjnego, celów przełożonych i działu HR oraz poziomu kompetencji uczestników.

Realizujemy szkolenia zamknięte zarówno w wersji stacjonarnej jak również online.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Uczestnicy poznają zagadnienia związane ze sposobami audytowania w obszarze laboratorium mikrobiologicznego oraz techniki radzenia sobie z najczęściej identyfikowanymi niezgodnościami.

Szkolenie pomoże rozwiązać zarówno istniejące, jak i potencjalne problemy w laboratorium mikrobiologicznym.

W trakcie szkolenia zostaną również przedstawione role kluczowego personelu laboratorium w obszarze audytu wewnętrznego.

Warsztaty skierowane są do pracowników firm farmaceutycznych, w szczególności:

  • Pracowników Laboratoriów Mikrobiologicznych Kontroli Jakości
  • Mikrobiologów zatrudnionych w laboratoriach mikrobiologicznych, wykonujących analizy na zlecenie
  • Osób Wykwalifikowanych
  • Kierowników i Pracowników Działów Zapewnienia Jakości i Kontroli Jakości
  • Audytorów wewnętrznych i zewnętrznych
  • Osób odpowiedzialnych za wdrożenie i nadzór nad Systemem Jakości w Laboratorium Mikrobiologicznym
  • Kierowników i Pracowników Produkcji

Szkolenie zostanie przeprowadzone „na żywo” w formie online. Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań przy pomocy czatu lub mikrofonu.

Szkolenie online odbywa się poprzez platformę ClickMeeting

Celem szkolenia jest praktyczne przedstawienie zasad przygotowywania i przeprowadzania audytu laboratorium mikrobiologicznego.

Podczas warsztatów uczestnicy poznają zagadnienia związane ze sposobami audytowania w obszarze laboratorium mikrobiologicznego oraz techniki radzenia sobie z najczęściej identyfikowanymi niezgodnościami. Szkolenie audyt wewnętrzny w laboratorium badawczym pomoże rozwiązać zarówno istniejące, jak i potencjalne problemy w laboratorium mikrobiologicznym.

W trakcie warsztatów audyt laboratorium zostaną również przedstawione role kluczowego personelu laboratorium w obszarze audytu wewnętrznego.

Warsztaty skierowane są do pracowników firm farmaceutycznych, w szczególności:

  • Pracowników Laboratoriów Mikrobiologicznych Kontroli Jakości
  • Mikrobiologów zatrudnionych w laboratoriach mikrobiologicznych, wykonujących analizy na zlecenie
  • Osób Wykwalifikowanych
  • Kierowników i Pracowników Działów Zapewnienia Jakości i Kontroli Jakości
  • Audytorów wewnętrznych i zewnętrznych
  • Osób odpowiedzialnych za wdrożenie i nadzór nad Systemem Jakości w Laboratorium Mikrobiologicznym
  • Kierowników i Pracowników Produkcji

 

Celem szkolenia jest praktyczne przedstawienie zasad przygotowywania i przeprowadzania audytu laboratorium mikrobiologicznego.

Podczas warsztatów uczestnicy poznają zagadnienia związane ze sposobami audytowania w obszarze laboratorium mikrobiologicznego oraz techniki radzenia sobie z najczęściej identyfikowanymi niezgodnościami. Szkolenie audyt wewnętrzny w laboratorium badawczym pomoże rozwiązać zarówno istniejące, jak i potencjalne problemy w laboratorium mikrobiologicznym.

W trakcie warsztatów audyt laboratorium zostaną również przedstawione role kluczowego personelu laboratorium w obszarze audytu wewnętrznego.

Warsztaty skierowane są do pracowników firm farmaceutycznych, w szczególności:

  • Pracowników Laboratoriów Mikrobiologicznych Kontroli Jakości
  • Mikrobiologów zatrudnionych w laboratoriach mikrobiologicznych, wykonujących analizy na zlecenie
  • Osób Wykwalifikowanych
  • Kierowników i Pracowników Działów Zapewnienia Jakości i Kontroli Jakości
  • Audytorów wewnętrznych i zewnętrznych
  • Osób odpowiedzialnych za wdrożenie i nadzór nad Systemem Jakości w Laboratorium Mikrobiologicznym
  • Kierowników i Pracowników Produkcji

 

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Wytyczne dotyczące auditowania systemów zarządzania wg PN-EN ISO 19011

Moduł 2.
Warunki lokalowe:

  • Rozkład i rodzaje pomieszczeń
  • Plany higieny
  • Monitoring mikrobiologiczny przestrzeni pracy – metody i ich kwalifikacja
  • Kwalifikacja czystych pomieszczeń

Moduł 3.
Personel

  • Kompetencje
  • Szkolenia

Moduł 4.
Sprzęt i urządzenia

  • Nadzór nad urządzeniami

Moduł 5.
Przygotowanie materiałów do badań: szkło, pożywki, szczepy

Moduł 6.
Próbki laboratoryjne

  • Pobierania i transport
  • Przyjmowanie i przechowywanie

Moduł 7.
Wykonanie badania

  • Badania ilościowe i jakościowe

Moduł 8.
Nadzór nad odchyleniami i zmianami

Moduł 9.
Działania korygujące i zapobiegawcze

Moduł 10.
Wyniki OOX

Moduł 1.
Wytyczne dotyczące auditowania systemów zarządzania wg PN-EN ISO 19011

Moduł 2. 
Warunki lokalowe:

  • Rozkład i rodzaje pomieszczeń
  • Plany higieny
  • Monitoring mikrobiologiczny przestrzeni pracy – metody i ich kwalifikacja
  • Kwalifikacja czystych pomieszczeń

Moduł 3.
Personel

  • Kompetencje
  • Szkolenia

Moduł 4.
Sprzęt i urządzenia

  • Nadzór nad urządzeniami

Moduł 5.
Przygotowanie i sterylizacja pożywek

Moduł 6.
Przygotowanie i sterylizacja szkła

Moduł 7.
Szczepy wzorcowe i środowiskowe

Moduł 8.
Próbki laboratoryjne

  • Pobierania i transport
  • Przyjmowanie i przechowywanie

Moduł 9.
Wykonanie badania

  • Badania ilościowe i jakościowe

Moduł 10.
Dokumentacja – nadzór nad dokumentami, zatwierdzanie i wydawanie dokumentów

Moduł 11.
Nadzór nad odchyleniami i zmianami

Moduł 12.
Działania korygujące i zapobiegawcze

Moduł 13.
Wyniki OOS, OOL, OOT

Moduł 1.
Wytyczne dotyczące auditowania systemów zarządzania wg PN-EN ISO 19011

Moduł 2.
Warunki lokalowe:

  • Rozkład i rodzaje pomieszczeń
  • Plany higieny
  • Monitoring mikrobiologiczny przestrzeni pracy – metody i ich kwalifikacja
  • Kwalifikacja czystych pomieszczeń

Moduł 3.
Personel

  • Kompetencje
  • Szkolenia

Moduł 4.
Sprzęt i urządzenia

  • Nadzór nad urządzeniami

Moduł 5.
Przygotowanie i sterylizacja pożywek

Moduł 6.
Przygotowanie i sterylizacja szkła

Moduł 7.
Szczepy wzorcowe i środowiskowe

Moduł 8.
Próbki laboratoryjne

  • Pobierania i transport
  • Przyjmowanie i przechowywanie

Moduł 9.
Wykonanie badania

  • Badania ilościowe i jakościowe

Moduł 10.
Dokumentacja – nadzór nad dokumentami, zatwierdzanie i wydawanie dokumentów

Moduł 11.
Nadzór nad odchyleniami i zmianami

Moduł 12.
Działania korygujące i zapobiegawcze

Moduł 13.
Wyniki OOS, OOL, OOT

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ ONLINE DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Celem warsztatów jest poszerzenie wiedzy z zakresu walidacji procesu pakowania produktów leczniczych, a także przedstawienie aktualnych wymagań Dobrej Praktyki Wytwarzania dotyczących podejścia do walidacji zgodnie z Aneksem 15.

Termin szkolenia online wkrótce.

Opracowanie Głównego Planu Walidacji. Organizacja prac walidacyjnych i współpraca z Wydziałem Produkcji oraz z Zapewnieniem Jakości. Analiza ryzyka. Bracketing – rozsądne podejście do procesu walidacji.

Termin szkolenia online wkrótce.

Prawo żywnościowe w zakresie przechowywania żywności i tworzenia odpowiednich zapisów. Dobra Praktyka Magazynowa. System HACCP – strażnik jakości żywności. Analiza zagrożeń zasady jej przeprowadzenia i dokumentowania.

Termin szkolenia online wkrótce.

Kontakt
biuro@projektgamma.pl
tel.: 505 273 550


ul. Farysa 64
01-971 Warszawa
NIP: 113-26-90-108


Strona należy do grupy Gamma realizującej szkolenia eksperckie, sprzedażowe, managerskie, farmaceutyczne oraz team building dla firm. Firma szkoleniowa 2021 roku.
© Konsorcjum Szkoleniowo-Doradcze Gamma spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa
Wszelkie prawa zastrzeżone. Szkolenia dla firm i administracji.